vineri, 22 decembrie 2017

Poeme cu FERI



Marius Grama

În poemele prezentate vineri, Marius Grama a abordat, curajos, o temă grea: fericirea. Sau absența ei, după cum au remarcat mulți. E un subiect al cărui cadru de discuție e trasat de peste 2000 de ani în filosofie și care nu s-a schimbat foarte mult până azi. Și astăzi se vorbește despre fericire cam în același mod ca în Antichitate. Dar acolo unde filosofii, biologii sau psihologii nu mai aduc mare lucru, poeții pot arunca o lumină nouă!

Dacă aș vedea fericirea pe scara autobuzului, aș alerga după ea! (Ioan Gh. Tofan)

Un unghi foarte intelectualizat, mai mult epic decât liric. Parcă e demonetizată fericirea. E un univers tragic prin derizoriul fericirii. (Stela Iorga)

Demonstrația științifică lirică perfectă a faptului că fericirea nu există. (Adi Secară)

Un discurs mult prea cerebral în detrimentul părții lirice. Poate că în carte se va integra mai bine. Luate individual, aș fi vrut mai multă poezie. (Anca Șerban Gaiu)

Scris perfect! Autorul e sarcastic și dur. Poate datorită vârstei. (Viorel Crăciun)

Texte foarte frumoase, dar, parcă, prea liniare. În unele pasaje nu e nimic care să iasă în evidență. (Ilie Răpcianu)

Nu lipsesc ideile și talentul, dar e prea sigur pe el. Arată că încă nu știm ce este fericirea. (Cristina Dobreanu)

În texte nu se vorbește despre fericire. Accentul cade pe absența ei. Parcă lipsește o sclipire. Ar trebui mai puțin autocontrol.  (Octavian Miclescu)

Texte cerebrale, combinații inteligente de cuvinte frumoase. (Nelu Păcuraru)

Astăzi, la sediul Cotidianului „Viața Liberă”, orele 18, ne va citi prietena noastră, tânăra poetă Ioana Andrada Tudorie, care pribegește cu locul de muncă de-a lungul întregului continent.

Andrei Velea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu