miercuri, 11 iulie 2012

The cobbels

Este ceva legat de strazi. De numele lor. De pietre. Este ceva legat de locul unde te formezi ca om, ca reputatie.  Marii campioni ai boxului au avut zeci de meciuri acolo inainte sa paseasca  intr-un ring.
     Pe  acolo a curs revolutia ca un dop de sange grabindu-se catre un posibil atac cerebral. 
Afluenta le infunda cu masinile luxoase, mirosind a colesterol iar saracia  le lasa pustii de pasii plecati departe, la munca. 
    In Cartierul de Est erau de toate felurile. 
  La Doi Plopi era o ulita ce se varsa intr-o strada betonata asa cum bunicii se revarsa in nepoti. 
Ce campioni s-au nascut acolo. Dupa ceva prea multa pileala ce meciuri se mai incingeau!  
Cati campioni si-au gasit acolo sfarsitul... cu un pahar de vodca ieftina si o tigara de aia moldoveneasca ce alunga si nemurirea. 
 Prin Tiglina trei a fost candva piatra cubica si strazi inguste ca venele unui pubescent ce a erupt in crestere undeva prin '90. Acum cartierul e batran, anchilozat de masinile straine ale pustilor de ieri ce inca mai vin in vacanta. "Sar'mana mamaie! Ce mai faceti? E bine afara bre...e bine...Mai ai oleaca de bors de'a matale? Ce mult mi-a lipsit!"
  Acum sunt autostrazi ce duc departe la munca, prin tari invatate jucand T.O.M.A.N.A.P. cu ceilalti din cartier,  in timpul vacantei de vara. Vacanta aia cand Romania a ajuns in sferturile de finala si strazile au erupt de mandrie. Prieteni  "de la bloc" sunt peste tot prin europa.  

Vizitam.  Intreagul continent este o mare strada parcursa in lung si lat pentru amintirea comuna  a felulului cum stateam la scara, cu bere Premium la un litru. "Acolo, in colt cu strada X-ulescu" Si uite asa .... inapoi pe acel drum  pentru o sapatamana, poate mai putin si in urma ramane coltul strazi X iar noi mergem inainte...Ca doar inainte a fost mai bine.
 Cuvantul zilei este gate-strada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu