marți, 22 noiembrie 2011

Concursul de Creaţie literară “Anton Holban”

Pentru a serba 110 ani de la naşterea scriitorului Anton Holban, Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, Galaţi, organizează în perioada 10.11.2011 - 10.02.2011 concursul de creaţie literară "Anton Holban", ediţia I. Concursul se adresează atât elevilor de gimnaziu (V-VIII) cât şi elevilor de liceu (IX-XII) şi se va desfăşura în perioada 10.11.2011 – 10.02.2012.

Concursul este împărţit pe două categorii: GIMNAZIU şi LICEU, fiecare dintre ele având secţiuni specifice. Astfel la categoria GIMNAZIU, concurenţii pot participa cu poezii (un grupaj de maxim 5 poezii, pornind de la un citat dintr-un roman scris de Anton Holban, într-un singur document Word) sau cu proză scurtă (un singur text de maxim 3 pagini A4, incluzând un pasaj dintr-un roman de Anton Holban, într-un singur document Word); la categoria LICEU, concurenţii pot participa cu: eseu liber pe tema “Alienarea omului modern” (un text de maxim 4 pagini A4, pornind de la un citat dintr-un roman de Anton Holban, într-un singur fişier Word), proză scurtă (un text de maxim 6 pagini A4, pornind de la un citat dintr-un roman de Anton Holban, într-un singur fişier Word), poezie (un grupaj de maxim 5 texte, pornind de la un citat dintr-un roman de Anton Holban, într-un singur fişier Word) sau teatru scurt (un text de maxim 10 pagini A4, pornind de la un citat dintr-un roman de Anton Holban, într-un singur fişier Word). TEXTELE ÎNSCRISE ÎN CONCURS NU TREBUIE SĂ MAI FI FOST PREMIATE LA ALTE COMPETIŢIE, SAU SĂ FI FOST PUBLICATE ÎN VOLUME/ANTOLOGII ŞI PE INTERNET. Detalii referitoare la redactarea textelor se găsesc în regulamentul concursului. Tot acolo apar şi citatele ce reprezintă punctele de plecare în construirea textelor.

Înscierea lucrărilor se face exclusiv pe adresele de e-mail specifice fiecărei categorii/secţiuni, în perioada
10.11.2011 – 01.01.2012:
Categoria GIMNAZIU:
poezie:
poezie_gimnaziu_holban@yahoo.com
proză scurtă:
proza_gimnaziu_holban@yahoo.com
Categoria LICEU:
eseu liber:
eseuholban@yahoo.com
proză scurtă:
proza_liceu_holban@yahoo.com
poezie:
poezie_liceu_holban@yahoo.com
teatru scurt:
dramaturgie_liceu_holban@yahoo.com
Un elev se poate înscrie la o secţiune sau la toate secţiunile, aparţinând categoriei din care face parte. Altfel spus, un elev de liceu nu poate trimite lucrări la categoria gimnaziu şi viceversa. Înscrierea în concurs se validează doar dacă se completează şi se trimite fişa de înscriere, ataşată la sfârşitul regulamentului.

Perioada de jurizare se va desfăşura între 02.01.2012 – 02.02.2012. Juriul va fi format din elevi, profesori şi personalităţi ale vieţii literare gălăţene. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 10.02.2011, în amfiteatrul Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri”, Galaţi. Premiile vor consta în diplome şi publicarea celor mai bune lucrări în revista “PuzzleDomino” a Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri”, Galaţi. De asemenea, sponsorii vor putea oferi distincţii lucrărilor remarcate.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta prin e-mail la următoarea adresă:
infoholban@yahoo.com
Mult succes!
Site-ul concursului http://concursholban.net63.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu